HIBAH TAKAFUL

Harta atas nama perniagaan SDN BHD ,sekiranya business owner meninggal dunia.Hak harta syarikat adalah milik syarikat 100% dan Waris Faraid tiada hak langsung ke atas harta syarikat. Tahu ker tak ni wahai business owner yang dah daftar SDN BHD? Melainkan ada waris yang akan meneruskan legasi syarikat tersebut hingga ke anak cucu. Ramai business ownerRead More

5 PETUA TAMBAH SUSU IBU MASA BERPUASA.

Chocolate Drink TMS

Ibu mulai risau tentang bulan puasa? Dapatkah ibu menyusukan bayi dan berpuasa? Bagaimana pula nak tambah susu ibu bekerja? Mampukah hasilkan zat susu sama seperti bulan biasa? Kajian mendapati berpuasa tidak akan kurangkan hasil susu ibu tapi kekurangan air (dehydration) dalam badan boleh mengurangkan hasil susu. Berpuasa juga tidak mengubah nutrisi yang ada dalam susu ibu. Kajian dariRead More

CARA SOLAT TARAWIH DI RUMAH.

Solat Terawih Di Rumah

Pada ibu-ibu yang ada anak kecil dan jugak ibu yang siangnya bekerja, jom baca cara-cara nak buat solat terawih di rumah. Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya’. Mudahnya nak beribadah. Tetapi jangan sedih kalau tak dapat ikut buat terawih di masjid. ● Mungkin kita ada anak yangRead More

24 Pesanan Kepada Wanita. No. 3 selalu kita abaikan.

Screenshot_20170317-122236

1. Jagalah kesihatan anda sebelum ditimpa penyakit. Tiada harta dan wang ringgit yang bertimbun banyaknya pun yang boleh menebus kesihatan bila sudah dilanda penyakit kronik. 2. Pencegahan penyakit adalah lebih baik dari rawatan. Tapi bila sudah ditimpa penyakit perlu cari ubat dari peringkat awal. Cari ubat dari doktor bertauliah dulu. Rawatan alternatif dan tradisional boleh digabungkanRead More

Rezeki Kurma Busuk

Rezeki Kurma Busuk

Jika tiba-tiba rasa ‘down’ sekejap dengan bisnes, saya selalu akan ingat kembali akan Abdul Rahman bin Auf dengan kisah kurma busuknya. Kata Rasulullah saw, Abdul Rahman bin Auf r.a akan masuk syurga akhir sekali kerana terlalu kaya. Ini kerana orang yang paling kaya akan dihisab paling lama. Maka mendengarkan ini, Abdul Rahman bin Auf r.aRead More

Jelita Tanpa Jeragat

Jeragat musuh utama kulit wajah wanita Asia. Kenapa ya macam tu? Sebabnya negara kita beriklim panas dan lembap sepanjang tahun yang menyebabkan wanita mudah mendapat bintik hitam atau dipanggil jeragat. Sebenarnya ramai yang tak tahu pasal jeragat ni. Walaupun dah ada nampak kesan jeragat pada kulit wajah mereka masih anggap itu biasa dan akan hilang.Read More

Kenapa Perempuan Lebih Cepat Tua Berbanding Lelaki?

www.bizcararayna.com (2)

SEBAB PEREMPUAN LEBIH CEPAT KEHILANGAN KALSIUM BERBANDING LELAKI… Ramai yang mengabaikan isu kekurangan kalsium ni. Tau tak selain osteoporosis, kekurangan kalsium juga boleh menyebabkan rambut yang lemah, kuku yang rapuh, daya ingatan lemah, dan sawan. Kalsium ni merupakan mineral yang SANGAT-SANGAT penting. Kenapa Rayna cakap ia sangat penting? Sebab badan kita gunakan kalsium untuk menstabilkanRead More

Rahsia Kecantikan Kulit Wanita Korea

www.bizcararayna.com

Ramai yang tahu bahawa wanita-wanita Korea gemar melakukan pembedahan plastik. Pada anda mungkin itu antara faktor utama mengapa mereka memiliki kulit yang cantik. Tetapi mungkin anda silap kerana mereka sememangnya ada rutin dan cara mereka yang tersendiri dalam penjagaan kulit. Mereka adalah beauty concsious okay! Jom kita bongkar rahsia kecantikan kulit wanita Korea. 1. Amalan Minum Teh Hijau OrangRead More