10 Rutin Untuk Wajah Kekal Cantik

Kebanyakan produk kecantikan yang bermanfaat untuk melembapkan kulit diperbuat dari bahan-bahan tumbuhan semulajadi. Oleh kerana itu, boleh saja ambik terus dari sumber tumbuhan tersebut untuk mendapatkan kulit yang cantik.

Berikut adalah 10 cara mudah untuk mendapatkan kulit wajah yang cantik secara semulajadi:

Tips agar wajah tetap cantik

  1. Tekapkan kulit muka dengan kain yang telah diperah dengan air suam. Ia bertujuan untuk membuka seketika liang pori. Kemudian sapukan madu asli pada kulit muka, biarkan kering dalam 15-30 minit. Bilas dengan air suam kemudian diikuti dengan air sejuk.
  2. Penggunaan masker telur mentah amat berkesan untuk menjadikan kulit kelihatan muda dan bersih. Gunakan putih telur sahaja untuk efek lebih berkesan. Sapukan telur pada keseluruhan wajah, biarkan masker kering kemudian bilas dengan air suam.
  3. Buat masker anggur. Potongkan sebiji buah anggur (belah dua), kemudian gosok pada kulit wajah. Biarkan seketika dan kemudian bilas menggunakan air suam.
  4. Penggunaan pisang juga mampu untuk mencantikkan kulit. Ambil pisang yang betul-betul masak ranum, lenyekkan halus kemudian sapukan pada kulit wajah. Biarkan 30minit, dan bilas dengan air suam.
  5. Yogurt asli tanpa sebarang perasa boleh melembapkan wajah. Sapukan yogurt yang sejuk pada kulit wajah, biarkan seketika dan bilas dengan air sejuk.
  6. Jika anda mempunyai bibir kering dan merekah, oleskan minyak zaitun pada bibir sebelum tidur. Biarkan semalaman dan dapatkan bibir lembap keesokan harinya.
  7. Hancurkan buah avokado untuk dijadikan masker. Sapu pada wajah dan biarkan seketika sebelum dibilas dengan air sejuk. Buah avokado mampu meremajakan kulit.
  8. Letakkan susu dalam mangkuk, celupkan facial cotton pada susu dan sapu pada kulit muka. Biarkan lama pada muka dan kemudian cuci muka dengan air suam. Kulit wajah akan jadi gebu dan lembut.
  9. Gunakan baking soda untuk menanggalkan sel kulit mati dari wajah dengan mencampurkan sedikit dengan set pencuci muka Glowing Speed untuk kesan lebih optimum.
  10. Sapukan serum yang berkesan untuk mencantikkan kulit. Serum Glowing ini mampu menjadikan wajah anda berseri dan tampak cerah bercahaya.

Semoga bermanfaat!

Rayna 016 349 5006

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Vogue!. All Rights Reserved