Cara Besarkan Payudara Secara Semulajadi. Cubalah!

Pertama sekali, ini bukan artikel lucah. Sila ambil positif.

Payudara yang kecil membuatkan wanita berasa kurang yakin dengan diri sendiri dan merasakan keayuannya tidak menyerlah. Ia menyebabkan kesukaran untuk memakai baju atau dress malam yang seksi. Aset wanita itu bukanlah bertujuan untuk dipertontonkan pada umum cuma kita nak beri yang terbaik pada tatapan pasangan kita. Insyallah..

 

Ada dua cara dalam membesarkan payudara tanpa perlukan pembedahan iaitu:

  • Senaman fizikal
  • Pemakanan semula jadi

 

CARA SENAMAN FIZIKAL

# 1 – Push Up

Untuk melakukan latihan ini posisikan tubuh anda seperti posisi push-up yang sering dilakukan oleh orang lain. Lakukan push-up bagi posisi wanita dengan letakkan lutut anda pada lantai.

Dengan lutut diletakkan pada lantai, semua beban tubuh anda akan bertumpu pada lutut dan posisi ini akan memudahkan anda untuk mengangkat berat tubuh ke atas. Bagi anda yang belum biasa melakukan push-up, sebaiknya lakukan push up dengan latihan yang ringan terlebih dahulu. Lakukan 5-6 kali push up dalam seminggu pertama.

Setelah memasuki minggu kedua sampai selanjutnya, tambahkan latihan push-up menjadi 7-10 kali dalam seminggu. Jika push up ini dilakukan secara teratur dan terus menerus, otot dada dan juga bahu anda bukan hanya terlatih namun juga memiliki kekuatan dan kekencangan.

Keadaan otot dada dan bahu yang demikian akan memastikan ukuran payudara anda akan berubah lebih besar sedikit dari sebelumnya. Cara besarkan payudara dengan push-up ini selain efektif ia juga mudah dilakukan kerana tidak memberi kesan sampingan bagi kesihatan tubuh yang lain.

 

#2 – Berenang

Cara besarkan payudara teknik iniperlukan tenaga dan skill. Senaman yang mampu merangsang pembentukan otot dada dan bahu juga dapat dilakukan dengan berenang. Jika hobi anda adalah berenang, ini adalah hobi yang bagus.

Namun, tidak semua gaya berenang memberikan perubahan yang signifikan terhadap ukuran payudara anda. Hanya gaya kupu-kupu yang memberikan pengaruh besar terhadap perubahan ukuran payudara. Bagi perenang yang masih baru, gaya kupu-kupu sangat sukar dilakukan kerana perlukan latihan khusus.

Namun bagi yang sudah professional, gaya kupu-kupu dapat jadikan alternative sebagai cara besarkan payudara. Tidak perlu melakukan prosedur pembedahan meletakkan implan  yang berbahaya dan menghabiskan belanja yang mahal, ukuran payudara kita boleh berubah menjadi lebih besar hanya dengan senaman.

 

CARA PEMAKANAN DAN TEKNIK SELAINNYA

 

# 1 – Kacang Soya

Banyakkan memakan kacang soya. Kacang soya mempunyai kandungan estrogen semulajadi (genistein) yang terikat pada reseptor payudara perempuan. Zat ini mampu membantu mencegah pertumbuhan kanser payudara.

 

# 2 – Jauhi Arak

Tidak relevan untuk Muslim. Bagi non-muslim, lebih baik elakkan minuman beralkohol. Minuman beralkohol dapat meningkatkan risiko terkena kanser payudara. Meminum dua gelas minuman beralkohol dipercayai mempunyai risiko terkena kanser 21% lebih tinggi.

 

# 3 – Sayuran Hijau

Banyakkan memakan sayuran hijau seperti brokoli yang mengandungi sulforaphane, yang dapat mencegah pembiakan sel kanser.

# 4 – Ikan

Banyakkan memakan ikan laut. Ikan laut banyak mengandungi asid omega. Asid omega berfungsi untuk memperkuatkan system keimunan tubuh dan menghalang pengaruh tumor yang dapat berkembang menjadi kanser.

 

# 5 – Kebersihan

Bersihkan payudara secara rutin dengan menggunakan kain tuala bersih yang dibasahi dengan air suam.

 

# – Masker

Cara besarkan payudara yang berkesan juga ialah mengurut payudara dengan masker payudara. Ini bertujuan untuk mengembalikan kepadatan serta kecantikan payudara anda. Masker payudara yang terbaik, selamat dan berkesan masa kini ialah Curvy Bust Cream dari DMS 360.

 

Semoga informasi dan cara besarkan payudara ini bermanfaat untuk membuatkan anda rasa lebih yakin. Jika ada masalah sampingan, sila berjumpa doctor untuk nasihat pakar dan pemeriksaan lanjut.

 

Rayna 016 349 5006

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Vogue!. All Rights Reserved