Perkara WAJIB sebelum membuat plan Insuran Takaful

1. Get KNOWLEDGE mengenai takaful from right fact or right person seperti melalui pembacaan buku/internet dan agen takaful sah. Ataupun, tanya pendapat saudara/rakan yang telah mengambil dan membuat sebarang claim dengan insuran takaful.

2. Buat PERBANDINGAN mengikut keperluan anda. Setiap tawaran drp company mungkin berbeza, tapi apa yang anda HARUS tahu banyak caruman banyaklah benefit, jika caruman sedikit maka sedikitlah benefitnya.

3. Jangan terlalu TERUJA dengan tawaran caruman yang murah tapi menjanjikan pelbagai benefit. Ambil tahu syarat2 dalam polisi.

4. Dapatkan terlebih dahulu FREE QUOTATION bagi plan yang dikehendaki melalui agen takaful daripada syarikat berbeza jika ingin analyse sendiri dgn lebih jelas.

5. Berlaku JUJUR dan AMANAH dalam memberikan maklumat diri dan kesihatan supaya tiada masalah apabila tiba masanya berlaku perkara yang tidak diingini dimana claim TIDAK SAH kerana terdapat penipuan maklumat kesihatan diri.

6. Be CLEAR segala persoalan mengenai plan yang ingin diambil segala kebaikan dan kelemahan sebelum membuat keputusan.

7. Akhir sekali, bertindak SEGERA sebelum nilai polisi semakin meningkat. Untuk pengetahuan anda semua, nilai akan mengikut umur, tahap kesihatan dan pekerjaan anda.

Saya sarankan jika anda telah bekerja, muda dan masih belum banyak komitmen mulalah mencarum dari sekarang sebab BENEFIT untuk anda dan keluarga juga. Percayalah!!! Kalau saya nak cerita mengenai pengalaman orang yang berasa BERSYUKUR AMBIL INSURAN TAKAFUL ni banyak sangat.

Khairul Nazmie

017 – 623 2458

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Vogue!. All Rights Reserved