Rahsia Kecantikan Kulit Wanita Korea

Ramai yang tahu bahawa wanita-wanita Korea gemar melakukan pembedahan plastik. Pada anda mungkin itu antara faktor utama mengapa mereka memiliki kulit yang cantik. Tetapi mungkin anda silap kerana mereka sememangnya ada rutin dan cara mereka yang tersendiri dalam penjagaan kulit. Mereka adalah beauty concsious okay! Jom kita bongkar rahsia kecantikan kulit wanita Korea.

1. Amalan Minum Teh Hijau

Orang Korea minum teh hijau sekurang-kurangnya satu sehingga dua kali sehari. Ia membuatkan kulit mereka bebas jerawat kerana teh hijau merupakan antioksidan yang bagus.

2. Senaman Muka

Kebanyakan selebriti di Korea mengamalkan senaman wajah dengan menyebut ‘Ma Me Mi Mo Mu’ sebanyak 10 kali untuk menguatkan otot muka dan bibir. Ini menjadikan wajah kelihatan awet muda.

3. Urutan Muka

Rahsia wajah yang berseri adalah dengan urutan pada kulit yang diamalkan oleh mereka. Gunakan olesan minyak yang boleh mencerahkan kulit dalam proses urut. Atau pakailah krim urut pada wajah anda dan lakukan urutan secara perlahan. Lakukan dua hingga tiga kali seminggu. Urutan pada wajah dapat menggalakkan pengaliran darah, oksigen dan menambahkan keelastikan wajah. Urutan wajah juga boleh merangsang aliran oksigen dan nutrisi untuk meningkatkan keanjalan kulit anda. Ketika suhu kulit meningkat, maka dapat membuka liang dan mendorong keluar kotoran yang tertanam jauh di dalam kulit. Kulit anda akan kelihatan tampak lebih segar, lebih muda, dan bersinar selepas diurut.

Bagi mereka yang mempunyai kulit berjerawat atau berminyak, berhati-hatilah kerana urutan akan mengganggu kelenjar minyak dan meningkatkan rembesan minyak. Jadi, tahanlah diri anda untuk mengurut.

Setiap kali selepas mengurut wajah, jangan lupa untuk menggunakan masker wajah untuk melengkapkan rutin kecantikan yang diamalkan oleh orang Korea ini. Pilih masker yang bersesuaian dan untuk kulit Asia, seelok-eloknya anda memilih masker pencerah (clarifying mask) untuk mencuci kulit dan pori anda dengan sempurna atau masker pelembap (moisturising mask).

Kalau dilihatkan dari beauty regime orang Korea, memang selayaknya mereka dikurniakan dengan kulit muka yang halus mulus. Penjagaan muka bukan setakat tiga langkah sahaja – Wash, Toner and Moisturize, well, at least for me. Tidak semua orang mempunyai kulit mulus, tetapi ketahuilah bahawa walau apa jenis kulit yang dimiliki, anda boleh membuatnya lebih baik dengan memberikan perhatian tambahan dengan rutin penjagaan kulit.

4. Essence atau serum

Essence atau serum sangat ringan. Bentuknya yang cair dapat memberikan penjagaan terbaik untuk memperbaiki masalah kulit. Untuk hasil terbaik, tunggu lima minit selepas memakai serum sebelum menggunakan pelembap anda untuk penyerapan maksimum.

Serum terbaik yang dicadangkan ialah:

Serum Glowing by DMS 360

GLOWING SERUM

Serum ini sangat berkesan untuk menjadikan kulit muka kelihatan glowing semulajadi bak wanita Korea.

Harga serum ini hanya RM 100 dan anggaran penggunaan untuk satu botol sehingga dua bulan.

Untuk dapatkan serum ini boleh hubungi:

016 349 5006 (Rayna)

5. Penggunaan Skincare Yang Sesuai

Wanita Korea sangat menitik beratkan pemilihan skincare yang mereka gunakan. Bagi pasaran Malaysia, terdapat produk yang diinpirasikan daripada fomula skincare Korea iaitu:

DMS ONE by DMS 360

dms one

Untuk mendapatkan set DMS ONE ini boleh hubungi:

016 349 5006 (Rayna)

Semoga semua pembaca dapat manfaat lebih-lebih lagi mereka yang mencari solution untuk kecantikan kulit persis wanita Korea.

Salam Sayang..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Vogue!. All Rights Reserved