Tolong! Saya nak kulit cantik!

Mempunyai kulit halus, bersih, dan bebas cela sudah pasti menjadi dambaan bagi setiap wanita.  Terdapat pelbagai jenis skin care kini boleh menjawab pelbagai masalah kulit wajah wanita dan salah satunya yang sedang banyak dipakai adalah serum wajah.

Serum merupakan zat cair dengan bahan molekul terkecil yang mempunyai kesan penyerapan ke dalam lapisan kulit dengan sangat baik. Fungsi serum juga bukan hanya di permukaan, malah dapat menembusi lapisan kulit yang paling dalam. Sahabat-sahabat cantik saya yang belum pernah menggunakan serum, jom kita kenal lebih jauh manfaat serum untuk wajahmu.

1. Memperbaiki pertumbuhan kulit 

Bahan aktif pada serum dapat memberikan zat antioksidan bagi kulit. Selain itu serum juga dapat memperbaiki proses pertumbuhan kulit, dan mengecilkan liang pori kulit.

2. Melembabkan kulit

Serum merupakan bentuk lain dari moisturizer yang memiliki khasiat untuk melembabkan kulit. Namun berbeza dengan pelembap yang hanya berguna untuk melembapkan bahagian luar kulit sahaja, sedangkan serum memiliki bahan asas yang dapat  memberi kesan serapan hingga ke lapisan epidermis kulit.

3. Melambatkan proses penuaan di wajah

Serum juga berfungsi sebagai antioksidan pada kulit dan sebagai sintesa kolagen untuk mencegah ataupun melambatkan proses penuaan di wajah. Selain itu, vitamin C yang terkandung dalam serum juga dapat berfungsi sebagai antiradang.

4. Menghilangkan jeragat

Vitamin C yang terdapat dalam serum diantaranya dapat menghilangkan jeragat pada wajah, menjadikan kulit lebih cerah serta menghilangkan kulit kusam dan kering. Selain itu rutin menggunakan serum kulitmu juga akan terlindung dari bahaya sinar ultra violet.

Serum yang saya sarankan ialah:

Glowing Serum HD by DMS 360

glowing-serum_rayna1

Apa Fungsi Glowing Serum HD?

Memperbaiki struktur kulit wajah yang rosak.
Membuka pancaran aura wajah dan menjadikan kulit cerah semulajadi.
Menjernihkan kulit wajah dari dalam.
Memudarkan jeragat dan cela.
Penggunaan rutin akan membantu menganjalkan wajah dan kelihatan seperti telur yang baru dikupas😍

Cara Penggunaan Glowing Serum HD?

Pastikan wajah sudah dibersihkan terlebih dahulu.
Titiskan 2-3 titik sahaja pada tapak tangan.
Usapkan pada kulit wajah & leher secara sekata.
Gunakan 2x sehari sebelum menggunakan krim siang & krim malam secara teratur.

Kenapa Saya Perlu Ada Glowing Serum HD?

Kerana kandungan serum tidak melekit dan cepat meresap jauh ke dalam lapisan kulit & menjadikan kulit halus mulus serta memancarkan sinar kecerahan pada wajah anda 😘

Harga: RM 100.00 (SM)

dms-glowing-serum-a

Hubungi cik Rayna untuk mendapatkan serum ini ya!

016 349 5006

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Vogue!. All Rights Reserved